23
Съб, Ян
15 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт
grrrrrgrrr1grrr1grrr2Напрежението между чакащите от гръцка страна шофьори и протестиращите на ГКПП Капитан Петко войвода ескалира. След вече продължаващата три денонощия блокада нервите на шофьорите не издържаха. Колоната от автомобили от чужда страна вече е около 10 км, а от наша – 3 км.
Интернационална група от около 50 души – румънци, поляци, българи и др., преминаха бариерата пеш, за да се разправят със стачкуващите. „Не се защитават нашите права, а се прави услуга на гърците. Превърнаха ни в заложници. Граничните полицаи не ни пускат да си купим от България нещо за ядене. Пропуснаха два камиона с животни, а хората да гладуват. Оттатък пункта има жена с малко дете“, споделиха пред „Старият мост“ барикадирани в Гърция камионджии.
Вчера на пункта се стигна и до инцидент. Пет автобуса, пълни с румънски туристи, са пристигнали на границата. Заради блокадата, те са преминали пункта пеша. Шофьорът, който е трябвало да ги закара е отказал да пътува обратно за Гърция. Стигнало се и до бой. Гръцките власти са взели решение да пропуснат 22 тира, които са в междинната зона между България и Гърция.
СМ