13
Нед, Юни
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт


44 000 къса контрабандни цигари откриха в кухини на микробус митническите служители на МП Капитан Андреево. Цигарите са открити в пътуващ от Турция за България микробус „Мерцедес Бенц" с турска регистрация.

В превозното средство са пътували двама турски граждани - шофьорът и негова спътница. Поради съмнение за наличие на акцизни стоки, микробусът е селектиран за пролъчване с рентгенова апаратура. При последвалата физическа проверка митническите служители установяват, че естествените кухини на колата са уплътнени с цигари без бандерол. От кухините на лявата и дясна страница инспекторите са извадили общо 2200 кутии, или 44 000 къса, без акцизен бандерол, всички с марката „ММ", собственост на шофьора.
Цигарите и превозното средство, послужило за внасяне и укриване на акцизни стоки, са задържани. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците.
Само за последните три денонощия и независимо от усложнената зимна обстановка, служители от мобилна митническа група и служители на МП Капитан Андреево са задържали общо 8103 кутии /162 060 къса/ безакцизни цигари. 4319 кутии /86380 къса/ цигари са били открити при щателни митнически проверки по метода „анализ на риска", за което са съставени 13 акта за митнически нарушения. От 47 преминали пътници са иззети 3784 кутии /75 680 къса/ цигари, закупени от Република Турция.