23
Пет, Юли
16 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт
mitnnmitnn17 745 фалшиви тоалетни води и парфюми бяха унищожени под контрола на Митница Свиленград при две последователни акции. В едната бяха включени и 1 011 ментета на дрехи и 209 чифта спортни обувки. Стоките били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз.
Фалшификатите са задържани от митническите инспектори на ГКПП Капитан Андреево при опити да бъдат пренесени в нарушение на Закона за марките и географските обозначения.
За пет дни на българо-турския пункт при проверка на автобуси и леки коли униформените са задържали 3 366 парфюми и тоалетни води, 1 199 чифта спортни обувки и 460 ризи и блузи, имитации на световноизвестни търговски марки. Стоките са конфискувани с основателни съмнения за нарушаване на правата върху интелектуалната собственост. Иззетите маратонки са с етикети на търговските марки „NIKE“ и „ADIDAS“. Ароматите са имитации на различни световноизвестни марки, по-голяма част от които „Paco Rabanne“, „Nina Ricci“, „Armani“, „Lacoste“ и „Dolce & Gabbana“.
СМ