19
Съб, Юни
23 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

33-ма служители от ГКПП Капитан Андреево от четирите митнически смени са задържани за 24 часа днес при мащабна акция на Специализираната прокуратура, ДАНС, ГДБОП и полицията. Арестуван е и един началник на смяна. При над 100 претърсвания на домовете, дрехите, леките им автомобили, служебни помещения са намерени евро, долари, турски лири и др. на левова равностойност около 100 000 лева.

1312152Наблюдението срещу заподозрените е започнало преди около 6 месеца, стана ясно на нарочна пресконференция преди минути на ГКПП Капитан Андреево.

Срещу заподозрените делата ще се водят не в Свиленград, а в София, тъй като със случая е ангажирана Специализираната прокуратура. Според ръководителя на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова и шефа на Специализираната прокуратура Андреий Андреев /на снимката/, които пристигнаха тук лично, ставало въпрос за организирана престъпна група. В нея влизали служители от различен "калибър" и длъжности, които вземали рушвети, за да не извършват щателни проверки на автомобили, автобуси и тирове. Такса "спокойствие" варирала от 5 до 300 евро.

В момента движението е пуснато, но опашката от тежкотоварни камиони, пътуващи към Турция, е от над 15 км и достига до Свиленград.