27
Вт, Окт
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт
mirizmaБлизо 7 000 спортни комплекти, обувки, парфюми и тоалетни води задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево. Стоките са конфискувани поради съмнения, че са произведени в нарушение на права на интелектуалната собственост. Те са имитации на 30 различни световноизвестни марки.
Автобус с румънска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния, е селектиран за щателна митническа проверка. При нея се установява, че в личния багаж на две румънски гражданки са скрити общо 2 782 парфюма, по-голяма част от които Пако Рабан, Нина Ричи, Армани, Лакост, Долче и Габана. Пред митническите служители дамите признали, че закупили ароматите от Истанбул и не знаели, че са имитации.
Още 360 парфюма и тоалетни води са открити в личния багаж на друг румънски гражданин, пътуващ в турски автобус по редовна линия Истанбул - Букурещ. В същия автобус е установено, че двама други пътници пренасят общо 360 чифта спортни обувки с логото на Adidas и Nike.
Камион с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция, е селектиран за щателна проверка. Шофьорът представя редовни документи за превозваната стока, но при извършената проверка са открити 1560 чифта обувки, 1045 спортни комплекти и 840 мъжки и дамски блузи с логото на световноизвестни марки.
СМ