25
Пет, Юни
16 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт
Агенция „Митници“ категорично отхвърля опитите да бъде въвлечена в предизборната кампания в община Свиленград. Тиражирането на слухове в медиите влияе негативно върху мотивираността и ефективността на митническите служители в момент, когато резултатите от работата им както на външните граници, така и във вътрешността на страната, са особено важни и непрекъснато се подобряват.
Настояваме работата на Агенция „Митници“ да остане извън политическите употреби и злоупотреби в предизборната реторика, се казва в нарочно изявление на ведомството.
Опровержението визира тиражирани слухове, че веднага след изборите свиленградската митница ще бъде закрита. Както "Старият мост" пише в новия си брой, въпросът е бил обсъждан, но нито становище, нито решение по него е взето. Ако, все пак, такова решение бъде прието, преструктурирането ще отнеме около година. Евентуално то ще засегне администрацията, но митническите пунктове Капитан Андреево и Капитан Петко войвода ще продължат да функционират както досега.
СМ