30
Пет, Юли
19 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Митническите служители на Капитан Андреево откриха 500 кутии (10 000 къса) контрабандни цигари в тоалетната на автобус с турска регистрация. Превозното средство пристига на пункта половин час след полунощ. Шофьорът и всички пътници заявили, че не носят нищо за деклариране, но дежурните митническите служители селектират возилото за щателна митническа проверка.

При нея се установява, че зад тоалетната чиния в естествена кухина на автобуса са укрити 500 кутии (10 000 къса) цигари с марката „Аshima" без акцизен бандерол. Установено е, че цигарите са собственост на един от пътниците, турски  гражданин.

Малко преди това при проверка на друг автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул - София, в личния багаж на един от пътниците от автобуса,  също турски гражданин, са открити 630 кутии (12 600 къса) нелегални цигари от различни марки. Цигарите са иззети. На нарушителите са съставени актове за нарушение на Закона за митниците.

Общо 5 291  кутии (105 820 къса) контрабандни цигари, укрити във фабричните кухини на автобуси и на леки автомобили, както и по тялото на пътници, откриха и задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево за изминалото денонощие. Съставени са 15 акта за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница, за които се дължи акциз, без знанието и разрешението на митническите органи.