22
Вт, Сеп
15 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

 

cigari cigaricigari cigari cigariБългарски автобус с таван, пълен с контрабандни цигари, задържаха митничарите на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници“. Возилото, управлявано от български гражданин, пътувало от Турция за България. По метода „анализ на риска“ митничарите насочили превозното средство за рентгенова проверка, при която се установили необичайни плътности в тавана. След демонтиране на лайсните, зад горния стелаж за личен багаж в пътническия салон, във фабричните кухини по цялата дължина на тавана на автобуса митничарите открили контрабандни цигари. От укритието били извадени общо 7 907 кутии папироси без акцизен бандерол, всички от марката „ММ“. Стойността на откритите контрабандни цигари е 35 581 лева , а предотвратените загуби от акциз са в размер на 24155 лева.

Тютюневите изделия са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Митница Свиленград.

При други два случая в товарни автомобили с българска регистрация митничарите са открили 1 660 кутии контрабандни цигари, укрити по шасито на ремаркето, в сандък за инструменти и в естествени кухини на шофьорската кабина.

Само за първите пет дни на август митничарите на ГКПП Капитан Андреево са задържали 20 286 кутии безакцизни папироси.

СМ