13
Нед, Юни
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

 ku4eta.ku4etaku4eta.ku4eta.ku4etaБлизо милион къса контрабандни цигари са задържани на ГКПП Капитан Андреево през последните десет дни, съобщиха от Митница Свиленград. В помощ на служителите от „Митническо разузнаване и разследване“, „Борба с наркотрафика“ и мобилни митнически групи към ЦМУ, които провеждат специализирани акции на пункта срещу контрабандата на цигари, са включени и три митничарски кучета, обучени за откриване на тютюневи изделия.

При един от случаите при щателна проверка на пристигащ от Турция лек автомобил „Рено Лагуна“ с българска регистрация, митничарско куче откри 403 кутии /8 060 къса/ цигари от марките „LM“, „Karelia“ и „ MM“ без бандерол, укрити в три специално изработени тайника. При други два случая специално обучените кучета откриха в леки автомобили „Мерцедес“ с българска регистрация 7 тайника, напълнени с 445 кутии /8 900 къса/ контрабандни папироси „ММ“.

Цигарите са иззети. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки, за които се дължи акциз през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, както и за използване на превозно средство, в което е установено наличието на тайник.

СМ