26
Вт, Ян
21 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

droggggggaХасковската окръжна прокуратура задържа 50-годишна жена за контрабанда на близо 60 кг хероин, съобщиха от Главна прокуратура.

На 12 юни на ГКПП Капитан Андреево при извършена митническа проверка на пътнически автобус са били отрити 5 раници, съдържащи 146 пакета с прахообразно вещество. При извършения полеви тест станало ясно, че веществото е хероин. Установено е при разследването, че пакетите са били пренесени от Йорданка Христовска, пътувала с автобуса от Истанбул към България.

На Йорданка Христовска е повдигнато обвинение за контрабанда на високорисково вещество - хероин в особено големи размери - 59,636 кг, на стойност 5 367 240 лв. и представляващо особено тежък случай - престъпление по чл. чл. 242, ал.4, във вр. с ал.2, предл. 1 от НК.

Христовска е задържана от прокурора до 72 часа. Предстои днес – 16.06.2015 г., Окръжен съд - Хасково да разгледа искането на прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В хода на разследването са събрани доказателства и за още две лица, съпричастни към извършване на престъплението. Те са задържани и се конвоират към Окръжна прокуратура - Хасково, където ще им бъде повдигнато обвинение, уточниха от Главна прокуратура.

Процесуално-следствените действия продължават.

СМ