12
Сря, Май
7 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

zigari Karelia279 960 къса (13 998 кутии) цигари без бандерол задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево за двата почивни дни при щателни митнически проверки на пътници в леки коли и автобуси.

Три куфара, пълни с цигари откриха митничарите от мобилни групи към ЦМУ. Автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, бил селектиран за щателна проверка, при която в багажното отделение са открити три куфара с 1 030 кутии с марките „President" и „Karelia", всички без акцизен бандерол. Установено е, че куфарите са собственост на един от пътниците, мъж на 56 години с адресна регистрация в Пловдив. От личните обяснения на мъжа станало ясно, че той закупил цигарите от Истанбул за лично ползване.

По време на нощно дежурство митничари от мобилни групи към ЦМУ са спипали 5 066 кутии цигари без акцизен бандерол. Папиросите били пренасяни от 10 пътници в автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния.

При проверка на друг автобус с турска регистрация митничари са открили в помещението с леглото за почивка на обслужващия персонал 630 кутии с марките „Karelia" и „LM" без акцизен бандерол, собственост на стюарда на автобуса.

Тютюневите изделия са задържани. На нарушителите е съставени актове по ЗМ.

СМ