03
Вт, Авг
15 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

bezlkoholnoНелегални цигари, укрити в стекове с безалкохолно, задържаха митничари от мобилни групи при проверка в района на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция Митници. Общо 860 кутии папироси от марките „Мурати“, „Асос“ и „Карелия Слимс“ били открити в стока, превозвана от Турция за България с лек автомобил като личен багаж. Колата заедно с четирима възрастни пътници и едно дете била отклонена за щателна проверка. В багажника на возилото митничарите открили предимно стекове с безалкохолни напитки от по осем бутилки. При внимателен оглед проверяващите установили, че в повечето стекове средните четири бутилки липсват и на тяхно място са натъпкани цигари. Стековете дори били опаковани отново, за да бъдат прикрити още по-добре цигарите.

Четиримата пътници признали, че цигарите са техни. Снети са им писмени обяснения и са им съставени актове за установяване на митническо нарушение.

2730 кутии цигари са задържани в последните дни от митническите мобилни групи при проверки в района на Митнически пункт Капитан Андреево.

СМ