13
Нед, Юни
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Апелативният съд в Пловдив потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на граничния полицай Янчо Георгиев и митничаря Юри Гудев в четвъртък /4 юни/. Както е известно, те са сред обвиняемите по крупната контрабанда на цигари през ГКПП Капитан Андреево. Двамата са обжалвали мерките си за неотклонение, като са пожелали да бъдат пуснати от ареста. Апелативният съд обаче е потвърдил първоначално постановения постоянен арест.

В четвъртък съдът потвърди и мерките на Стефан и Николай Пещерлиеви, които бяха арестувани край открития в пловдивски склад турски тир, пълен с контрабандни цигари. Двамата също остават за постоянно в ареста.

Както е известно, до момента като обвиняеми по досъдебното производство са привлечени 22 души, замесени по различен начин в контрабандната схема. Общата стойност на контрабандата в пропуснатите през ГКПП Капитан Андреево турски тирове, натоварени с цигари без бандерол , само за периода от 7 февруари до 29 март 2015 г. е за 55 млн. лв. В митническите документи нелегалните папироси били вписвани като текстил, бобини за текстилна промишленост, плодове и зеленчуци и дори стъклени чаши.

СМ