26
Съб, Сеп
15 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Митница Свиленград и служителите на ГКПП Капитан Андреево отново ще бъдат подложени на обстойни проверки. Целта е да се намерят или отхвърлят връзки с разбития през март контрабанден канал за нелегални цигари, минаващ пред пункта, и открито от отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Столична ново депо за контрабандни папироси.

Депото е в частен имот в София и в него инспекторите са се натъкнали на 330 400 къса контрабандни цигари. Всички са от марката „Мурано" и са без акцизен бандерол, съобщиха от Агенция „Митници“. Работата по случая ще установи дали откритите в депото цигари са внесени в страната чрез контрабандния канал, минаващ през Капитан Андреево.

По случая е образувано досъдебно производство, водено от разследващ митнически инспектор от Митница Столична под наблюдението на Софийска районна прокуратура.

Както „Старият мост“ писа, по цигарената афера обвиняеми са общо 22 души, сред които и митничари от Свиленград и Хасково. Те бяха задържани при различни акции през последните два месеца и имат повдигнати и обвинения за помагачество и контрабанда на акцизни стоки.

СМ