13
Нед, Юни
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт


ulДосегашният зам.-началник на Митница Столична Юлиян Евтимов Мирков е новият ръководител на свиленградската митница. От днес със заповед на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов Мирков е назначен на длъжността. Кадровото решение е взето в петък след процедура по конкурентен подбор.

Както „Старият мост“ писа още миналата седмица, името на Мирков се завъртя в медийното пространство, след като договорът на временния шеф Стефан Марашев изтече на 28 май и за кратко предаде щафетата на Георги Костадинов.

 

Юлиан Мирков е завършил УНСС, образователно-квалификационна степен магистър, специалност "Стопанска логистика". Работи в митническата администрация от 2004 г. От  2009 г. е началник на отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Столична. Преди това е бил началник на отдел "Митническо разследване и разузнаване" в Регионална митническа дирекция София и началник сектор "Разузнаване". От 2013 г. е заместник-началник на Митница Столична. Има редица успехи в борбата с контрабандата, особено на цигари. Награждаван е за висок професионализъм и значителен принос в дейността на митниците. Той е ръководил екипа от митнически служители, разкрил най-голямото депо за контрабандни цигари през 2012 г. 

Приходите от такси на ГКПП Капитан Андреево са се увеличили 20 пъти само за една седмица, след като е отстранен почти изцяло човешкият фактор в този процес, обяви тази сутрин в интервю за Нова телевизия директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.  Плащанията пък вече ще се правят и с карта, тоест няма да има пари в брой на митницата.

„За една смяна сега се обработват 900 автомобила, ако нямаме забавяне от турска страна, можем да достигнем и 1200 обработени тира”, поясни Танов. Той посочи, че е имало брожение сред митничарите, тъй като очакват съкращения след като новата система е заработила успешно. Според него, след като няма влияние на митничарите при определяне на таксите за автомобили, корупцията на практика ще намалее драстично.