27
Вт, Окт
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, взета по отношение на митничарите Георги Манафъков, Иван Гочев, Николай Николов и Стойчо Пелтеков, съобщиха от пресслужбата на съда.

Четиримата, според прокуратурата, са участвали в канал за контрабанда на цигари през ГКПП Капитан Андреево. Те са давали на останалите участници в престъпната схема съвети и разяснения, отстранявали са спънки и са им помагали да пренесат през границата цигари без бандерол, смята държавното обвинение.

Съдът намери, че правилно първоинстанционният съд е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо тях. Те са обвинени в умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянието, в което са обвинени. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Досъдебното производство за контрабанда през българо-турската граница бе образувано при операция в края на март. До момента обвиняемите са 22.