22
Чет, Апр
23 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Десет служители на Гранична полиция и Митница Свиленград бяха задържани за 24 часа днес, 15 май. Операцията е започнала около 8, 30 ч. сутринта. Извършени са претърсвания и изземвания в жилища и офиси в Хасково, Харманли и Свиленград.

Акцията е продължение на съвместните действия на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР - Пловдив по досъдебното производство за контрабанда на големи количества цигари през ГКПП Капитан Андреево. Първата операция по цигарената афера бе проведена в края на м. март тази година. До момента към наказателна отговорност по случая са привлечени 17 обвиняеми, съобщиха от прокуратурата.

По неофициална информация новите десет задържани днес са по равно от двете гранични служби – 5 митничари и 5 капепенци – както служители с опит, така и млади. Два дни по-рано пък е бил арестуван служител на голяма спедиторска фирма, която има офис пред пункта Капитан Капитан Андреево. Сред задържаните има и такива, които са били привиквани и при първата операция.

Проверява се съпричастността на арестуваните към извършване на цигарената контрабанда. Ако прокуратурата поиска задържането им за 72 часа, мярката ще се гледа в съда утре.

 

Очаквайте подробности.