13
Нед, Юни
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

parrrrrrrr1751 парфюма и тоалетни води задържаха при съвместна проверка митничари от мобилни групи към ЦМУ и служители на ОДМВР-Хасково. Стоките са задържани поради съмнения, че са произведени в нарушение на правата върху интелектуалната собственост. Ароматите са имитации на 20 различни световноизвестни марки, по-голяма част от които Пако Рабан, Нина Ричи, Армани, Лакост, Долче и Габана.

При извършване на щателна митническа проверка при един от случаите 721 флакона с парфюми са открити в личния багаж на румънски гражданин, пътуващ в автобус по редовна линия Истанбул - Букурещ. Пред митническите служители мъжът с инициали K.П. признал, че е закупил ароматите от пазара в Истанбул, но въобще не знаел, че са имитации на световноизвестни марки.

При други три случая, отново в личния багаж на пътници в автобуси за Румъния, са открити още 1030 броя парфюми и тоалетни води.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

СМ