25
Вт, Юни
6 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

mentetaaaaaaaaaaaaaaa11 000 спортни обувки, текстилни изделия и аксесоари със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост на 15 световноизвестни марки задържаха при съвместна проверка служители на МВР и Агенция „Митници" на ГКПП Капитан Андреево.

Стоката е била превозвана с камион с румънска регистрация, който пътувал от Турция през България за Румъния. Возилото било отклонено от служители на МВР за щателна проверка. При инспекцията митничарите открили, че част от стоките в групажа носят знаци на запазени търговски марки. В колетите били намерени 6 095 чифта маратонки и мъжки обувки, по-голяма част с логото на „Converse", „Nike", „Puma" и „Adidas". Сред фалшификатите били открити още 3 045 спортни комплекти, анцузи, ризи и панталони на „Puma", „Аrmani", „Nike", „Adidas", 1 050 тениски и ризи с логото на „Tommy Hilfiger", „ Polo" , „Lacoste", 480 чифта чорапи на „Calvin Klein", както и 330 чанти и портмонета на „Тommy Hilfiger" .

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

СМ