01
Вт, Дек
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт
kararararaЗадържаният за подкуп и. д. началник на Митница Свиленград Тодор Караиванов остава в ареста. Това реши на 19 март състав на Окръжен съд – Хасково. Припомняме, че бившият митнически шеф бе тикнат зад решетките след зрелищна акция на ДАНС в края на януари. Тогава той бе заловен с белязани пари в кабинета си. В дома му пък топченгетата откриха още пари и фалшиви документи. На 5 февруари Апелативният съд в Пловдив остави Караиванов за постоянно в ареста.
В края на миналата седмица адвокатката му Гергана Георгиева е внесла молба в Окръжен съд, за да бъде променена наложената му мярка за неотклонение. След разглеждане на мотивите и доказателствата по делото обаче съдия Анна Петкова постанови вчера, че не са постъпили нови обстоятелства, които да доведат до освобождаването на Караиванов.
Интернет сайтът Topnovini.bg пише, че обвиняемият до скоро е бил поставен на специални разузнавателни средства. „Бръмбъри“ е имало дори в килията му, твърдят запознати. Все още обаче записаните разговори не са свалени на хартиен носител, което не дава възможност да започне процесът срещу него.
СМ