01
Пон, Мар
22 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

kolaaaaaaaaaaaaaaaapaketiiiiХероин за 1 млн. лв. откриха в сръбски ретро автомобил митничарите на ГКПП Капитан Андреево.

Автомобилът бил управляван от сръбски гражданин, който пътувал сам от Турция през България за Сърбия. След пристигането на пункта превозното средство било селектирано от митничарите за рентгенова проверка, при която се установили необичайни плътности в задната част на превозното средство. След извършване на щателна проверка в специално изграден тайник под задното стъкло митничарите се натъкнали на 20 пакети с форма на правоъгълен паралелепипед. Те били обвити в безцветно тиксо, съдържащи бежово прахообразно вещество. При проведения полеви наркотест то реагирало на хероин. Общото количество на откритата дрога е 10.929 кг на стойност по цени на съдопроизводството 1 млн. лева.

Превозното средство и шофьорът са задържани. По случая работи разследващ митнически инспектор от Митница Свиленград под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. В хода на разследването е установена съпричастност към случая и на друго лице, също сръбски гражданин.

От началото на годината това е петият случай на задържан хероин на ГКПП Капитан Андреево.

СМ