14
Сря, Апр
16 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Сериозен препъникамък се оказа тестът в конкурса за 20 нови попълнения в свиленградската митница. На писмения изпит, който се проведе в сградата на Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково, се явиха 276 от допуснатите до участие в надпреварата 309 кандидати. От тестваните едва 36 успяха да прескочат летвата и продължават в следващия етап – интервю. Те ще бъдат уведомени по телефона или електронната поща кога и къде ще се проведе събеседването, което е финалният етап на подбора на нови кадри.

Както е известно, към края на миналата година също бе проведен конкурс за 20 митничари. Тогава от допуснатите 241 кандидати 130 издържаха теста. На практика повече от половината успяха да съберат необходимия брой точки, като бе регистрирана много добра успеваемост. Подбраните на предишния конкурс кандидати в момента са на 7-месечно обучение.

Нови попълнения в свиленградската митница са необходими заради увеличаващия се обем на работата. Очаква се през тази година да бъдат готови и да влязат в експлоатация допълнителни платна на ГКПП Kапитан Андреево, което ще изисква кадрова обезпеченост.

СМ