16
Съб, Ян
17 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

marashev 226 250Георги Костадинов е назначен с постоянна заповед за зам.-началник

Стефан Марашев е новият - стар началник на свиленградската митница. Със заповед на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов той е назначен за временно изпълняващ длъжността, считано от 27-и февруари до 28-и май 2015 г. Така Марашев за трети път в своята кариера поема поста на митничар № 1 в Свиленград. За пръв път сяда на шефския стол през 2002 г. Шест години по-късно е уволнен дисциплинарно с обвинение, че е възстановил неправомерно акцизи. Завежда съдебно дело и след малко повече от година съдът го обявява за невинен и връща начело на митницата.

Няколко месеца по-късно обаче избухва скандалът с вилното селище край яз. Ивайловград заради незаконните постройки там. Марашев също има вила в Ставри Димитрово. Това за втори път му изяжда главата, като е преназначен на експертна длъжност в администрацията, а по-късно – инспектор на ГКПП Капитан Андреево. Въпреки че по-късно се установява, че вилата му е законно построена, Марашев до момента остава редови митничар на ГКПП Капитан Андреево.

Сега той поема поста от Юлия Чолакова, която близо месец съвместяваше длъжността с тази на зам.-началник, след като вр.и.д. началник Тодор Караиванов бе задържан за подкуп и още е в ареста с повдигнато обвинение.

За заместник на Марашев с постоянна заповед след провеждането на вътрешен конкурентен подбор е назначен другият член на тандема - Георги Костадинов, който и преди заемаше тази длъжност. Юлия Чолакова остава също като зам.-шеф на митницата.