14
Пон, Юни
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

309 са допуснатите кандидати до участие в конкурса за 20 вакантни щата в свиленградската митница, обявен от шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов. Това стана ясно, след като на сайта на агенцията в Интернет бяха публикувани имената на допуснатите до втория етап кандидати – решаване на тест, след първоначалния подбор по документи. Сред преминалите първото сито има и участници в предишни конкурси за митнически инспектори.

Съобщено бе и кои са отпаднали от надпреварата. Определената от Ваньо Танов комисия не е допуснала до тест 21 кандидати. Посочените причини за отпадането им са, че представените документи не удостоверяват изпълнението на минималните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността: минимална образователно-квалификационна степен бакалавър, както и област на висше образование по социални, стопански и правни науки; природни науки, математика и информатика; технически науки; сигурност и отбрана.

Преминалите първото сито предстои да се явят на тест, който ще се проведе на 5 март в сградата на Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково. Интервюто с успешно издържалите теста ще се проведе на допълнително уточнена дата, за която те ще бъдат уведомени предварително.

Както „Старият мост“ писа, 330 кандидати подадоха документи за участие в поредния конкурс за 20 митничари. В края на миналата година пак се проведе процедура за подбор също на 20 митнически инспектори, които в момента са на 7-месечно обучение. Новите попълнения са необходими заради увеличаващия се обем на работата на ГКПП Капитан Андреево. Очаква се през тази година на граничния пункт да бъдат готови и да влязат в експлоатация нови платна, което ще изисква кадрова обезпеченост.

СМ