13
Нед, Юни
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

 

Конкурс за 20 инспектори отново предизвика голям интерес. 65 се борят за 1 място в Лесово

Отново е голям интересът към поредния конкурс за 20 свободни работни места в свиленградската митница. Близо 300 желаещи да станат митнически инспектори са подали документи за участие в процедурата за подбор на нови кадри. Това стана ясно в края на работния ден днес, когато изтече срокът, в който мераклиите за вакантните щатове можеха да заявят желание за участие в надпреварата. Броят им е по-голям в сравнение с предишния конкурс, за който документи подадоха 273-ма отново за 20 работни места, като до тест бяха допуснати 241. Процедурата приключи в началото на тази година и новоназначените вече са на 7-месечно обучение.

Голяма част от сегашните кандидати са се пробвали и миналия път. Предстои комисия да разгледа документите им, за да прецени кои от тях отговарят на условията и могат да продължат напред в процедурата. Допуснатите ще трябва да се явят на тест, датата за който ще бъде обявена допълнително. Издържалите успешно писмения изпит ще отидат на интервю.

Впрочем в момента тече и конкурс за 1 митнически инспектор на ГКПП Лесово. Интересът към обявеното свободно работно място там също е много голям, като за вакантния щат ще се борят 65 кандидати, които са допуснати да се явят на тест.

СМ