26
Пон, Окт
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

sokpitkiКонтрабандни цигари в кутии от сок и фабрични кухини на автомобили откриха митничари на ГКПП Капитан Андреево. При един от случаите акцизната стока е открита в микробус с пловдивска регистрация, влизащ в страната. В микробуса, управляван от български гражданин, пътували и две дами. Шофьорът и неговите спътнички заявили, че не пренасят нищо за деклариране. Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, при която са открити в личния багаж, в кутии от сок и в предните подкалници общо 1330 кутии /26 600 къса/ цигари от различни марки, всички без акцизен бандерол. Папиросите се оказали собственост на дамите, които заявили, че са закупили тютюневите изделия от Одрин и ги укрили.

В два леки автомобила с българска регистрация пък митническите служители откриват общо 584 кутии /11 680 къса/, укрити в хлебни питки, в пакети от мокри кърпи и фабричните кухини на вратите на единият от автомобилите.

Само за първите три дни на февруари при щателни митнически проверки са задържани близо 5000 кутии /100 000 къса/ цигари без акцизен бандерол, за което са съставени 14 акта, а от 24 пътници са иззети 2 089 кутии /41 700 къса/ цигари тъй като акцизните стоки са превишавали нормата за безмитен внос от 2 кутии.

СМ