24
Чет, Юни
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

todorkОчаква се да има още задържани

Ипълняващият длъжността началник на митница „Свиленград" - Тодор Караиванов, беше арестуван тази вечер.Информацията е потвърдена от директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Задържането стана след специализирана акция на ДАНС пред административната сграда на митницата. Пред зданието е  била паркирана и полицейска лаборатория. Някои предполагат, че е възможно Караиванов да е хванат с белязяни пари. 2 дни  преди това Караиванов бе награден от Танов за добра служба по случай Международния ден на митниците.

Според очевидци митническият шеф е държан с белезници повече от час пред управлението в Свиленград. Той е бил закопчан около 19 ч. После антимафиотите са извършили обиск в административната сграда.  Според Григор Здравков от Легия „Антимафия“ Тодор Караиванов ще бъде подведен под отговорност за участие в организирана престъпна група за контрабанда. Преди това е работил в отдел МРР в Митница Свиленград в продължение на близо 11 години. Акцията продължава и в момента, очаква се да има още арестувани и обиски по домовете на заподозрените.

Тодор Караиванов управлява за втори път Свиленградската митница от ноември 2014 г. Той бе върнат в Митница Свиленград от Агенция „Митници“, като замени временно изпълняващия длъжността Боян Тодоров.

Първия път, когато Караиванов бе сложен на този пост, беше отново по времето на сегашния митничар номер едно Ваньо Танов. Караиванов застъпи тогава на ръководната длъжност на 1 февруари 2011 г. и остана на нея до 9 август 2013 г. След това бе преназначен като експерт в Дирекция „Митническо разследване и разузнаване“ в Централното митническо управление.