08
Пон, Мар
28 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

armani20 695 маркови контрабандни парфюми и тоалетни води задържаха митничарите на МП Капитан Андреево, съобщиха от Митница Свиленград. Ароматите са били укрити в камион МАН с българска регистрация, пътуващ от Турция през България за Латвия. Шофьорът на камиона е представил редовни документи за превозваните 29 вида стоки. Въпреки това митичарите селектирали камиона за рентгенова проверка, при която се установило, че в товарното помещение има необичаен вид стока. При последвалата физическа проверка били открити кашони с общо 20 695 недекларирани парфюма и тоалетни води с логото на 25 световноизвестни марки, по-голяма част от които „Gucci", „Coco Chanel", „Lancome", „Paco Rabanne", „Nina Ricci", „Armani", „Lacoste", „Dolce & Gabbana", „BOSS".

Парфюмите, тоалетните води и превозното средство са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница Свиленград.

В същия камион, между декларираната стока са открити и стоки-менте: 4 087 текстилни изделия и 847 портмонета, чанти и колани, носещи логото на световноизвестни марки. Стоките са задържани в изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 и Закона за марките и географските означения и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

СМ