23
Сря, Юни
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт


konskaБлизо 5 кг опиум в статуя на конска глава откриха митничарите на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Митница Свиленград. Укритата на необичайното място дрога била намерена при щателна проверка на влизащ в страната камион с иранска регистрация, управляван от ирански гражданин. Шофьорът представил редовни документи за 152 гипсови статуи на животни и хора. Камионът бил насочен за проверка с рентгенова апаратура, при която са забелязани нехарактерни уплътнения в една от статуите - конска глава, изработена от полиестер. Митничарите пробили статуята, в която открили скритите вътре 9 пакета с тъмнокафяво смолисто вещество. При полевия наркотест то реагирало на опиум. Наркотикът е с общо тегло 4,8 кг.

В специализирана операция, проведена от служители на ДАНС на 20-и януари в София, при изчакване на получаване на пратката са задържани двама ирански граждани, единият - със статут на постоянно пребиваващ в България. На единия от тях и на водача на товарния автомобил са повдигнати обвинения и са задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа.

По случая работи Окръжна прокуратура - Хасково. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 242 ал. 4 във връзка с ал. 2 от НК.

СМ