13
Нед, Юни
21 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Една трета от спечелилите конкурса са свиленградчани

20 нови митничари започват работа в Митница Свиленград. Кадрите бяха избрани на проведения конкурс, като до края на месеца трябва да си получат заповедите за назначаване. След това им предстои да преминат 7-месечен курс на обучение.

Както е известно, 273-ма бяха кандидатите за обявените 20 свободни работни места. От тях 241 бяха одобрени по документи и допуснати да решават тест, като 128 го издържаха успешно. На устно препитване пред комисия в София отидоха 126 души. Само двама не се възползваха от правото си да се явят на беседването, като броят им е малък в сравнение с друг път. След провеждането на интервюто са били избрани 20-те най-добре представили се, които получават назначение на свободните работни места в Митница Свиленград.

От новите инспектори най-много са икономистите – 12, следвани от юристите – 3. Работа като митничари започват 1 инженер, 1 социолог, 1 политолог, 1 със специалност „Защита на националната сигурност“ и 1 с „Международни отношения“. От одобрените кандидати една трета - 7, са свиленградчани, а 1 е от Любимец. Общо 16 от новите митничари са от Хасковска област, двама са от Кърджалийска, а останалите двама – от други краища на страната. Избраните кандидати са образовани и добре подготвени, почти всички са млади хора, средната възраст е 25-26 години, каза началникът на свиленградската митница Тодор Караиванов, който бе и председател на конкурсната комисия.

СМ