19
Съб, Юни
23 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

 cigari Akhtamar12Микробус, пълен с контрабандни цигари и фалшиви спортни обувки, задържаха митничарите на ГКПП Капитан Андреево. „Мерцедес Спринтер“ с пловдивска регистрация пристигнал на граничния пункт след полунощ. Водачът, който пътувал сам, декларирал пред митническите служители, че пренася 1 232 чифта спортни обувки. Въпреки това превозното средство било отклонено за щателна проверка, при която се установява, че в багажното отделение, на различни места в пътни чанти, както и в страниците на превозното средство, са укрити 6 820 кутии /136 400/ къса контрабандни цигари от марките „MM classic”, „Ashima” и „Akhtamar”, както и 6 кг нарязан тютюн за пушене.

Тютюневите изделия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница Свиленград.

В изпълнение на Европейски регламент № 608/2013 и Закона за марките и географските означения митничарите са задържали и спортните обувки, които са били с логото на световноизвестните марки „Nike” и „Adidas” .

От началото на тази седмица до сега на ГКПП Капитан Андреево са задържани над 300 000 къса контрабандни цигари от различни марки. Повече от половината от тях са открити при щателни митнически проверки на различни места в превозните средства, селектирани по метода „анализ на риска". Останалото количество е иззето от 22-ма преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

СМ