24
Чет, Юни
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

pu3KA1Пунктът продължава да е затворен, 10-километрова опашка от тирове чака пред него

Общо 32-ма служители от Митница Свиленград – 4 смени от по 8 души, ще бъдат командировани на ГКПП Лесово заради засиления трафик там. Днешната митническа смяна от тукашния пункт е отпътувала тази сутрин и вече е застъпила дежурство.

След като тази нощ ГКПП Капитан Андреево остана под вода и бе затворен, движението за Турция в момента е отбито от Харманли към пункта Лесово. Въпреки това пред наводнения ГКПП Капитан Андреево се е образувала 10-километрова колона от чакащи да преминат границата тирове.

Капацитетът на ГКПП Лесово не е голям, той не може да поеме увеличения трафик и опашките от двете страни на границата са неизбежни, коментира вр. и. д. началник на свиленградската митница Тодор Краиванов. Той съобщи, че Лесово ще бъде подсилен със служители и от Капитан Андреево", за да може да се облекчи работата му, доколкото това е възможно.

От турска страна също пренасочват автомобилите към Хамзабейли.

На ГКПП Капитан Андреево водата бавно започва да се оттича, но на места образувалите се огромни локви са дълбоки поне 50 см. Наводнено е новопостроеното хале за контрол, каналът в него е пълен догоре. Вода е проникнала в сградата на рентгена, както и в други помещения. Плацът пред кабинките на митничарите е почти сух, но само на метри огромно „езеро“ прави движението невъзможно.

СМ