20
Сря, Ян
14 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

 

Пускат още 6 нови платна на вход камиони

 

Конкурс за 20 митнически инспектори в Свиленград е обявен от Агенция „Митници“. Мераклиите за вакантните щатове трябва да имат висше образование и минимална образователно-квалификационна степен бакалавър. С предимство ще се ползват кандидатите, които владеят чужди езици и притежават отлични организационни и комуникационни умения.

Конкурсът ще премине в два етапа. Желаещите да започнат работа ще трябва да решават тест и да се явят на интервю. Крайният срок за приемане на документи е 5 декември 2014 г. включително, като молбите трябва да се внесат лично или от упълномощено пред нотариус лице в сградата на Митница Свиленград.

Основната заплата за длъжността „Митнически инспектор“ е 600 лв., гласи обявата за работа, подписана от шефа на митниците Ваньо Танов.

Нови попълнения в свиленградската митница ще са необходими съвсем скоро. До две седмици предстои да бъдат пуснати още 6 нови платна с електронни везни на вход камиони. Прави се организация, предстои да се направят тестове на везните и на информационните системи. На изход за камиони работят 4 нови електронни везни, които бяха пуснати през пролетта. Старите 2 везни ще бъдат пренасочени към ГКПП Кулата, където има нужда от тях. За леките автомобили и автобусите работят всички платна – 10 на вход и 5 на изход. За изходящите коли се правят още 5 платна, като се предвижда те да са готови догодина и на практика работата ще нарасне още повече.

Конкурсите за митнически инспектори секнаха след идването на правителството на Пламен Орешарски. Преди това на няколко пъти бяха обявявани процедури за избор на нови попълнения в митницата. Дори имаше случай, в който нито един от участниците в конкурса не бе одобрен. Така че, и сега не е сигурно колко нови митничари ще бъдат назначени, въпреки че са обявени 20 вакантни щата.

Междувпрочем все още има неяснота около конкурса за началник на свиленградската митница. Както е известно, на 17-и ноември Тодор Караиванов се яви на защита на концепцията си. Той бе единственият кандидат, допуснат до този етап на конкурса. Все още обаче не е обявен резултат от него. В момента Караиванов временно управлява ведомството.

СМ