28
Вт, Сеп
19 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Пореден опит за пренасяне на контрабандни цигари през българо-гръцкия граничен пункт Капитан Петко войвода бе предотвратен при съвместна проверка на служители на Митница Свиленград и гранични полицаи, информираха от Агенция „Митници“. Контрабандните цигари били пренасяни в лек автомобил „Форд Мондео" с турска регистрация. Автомобилът, влизащ в страната от Гърция, бил управляван от турски гражданин. С него пътували и две жени, немски гражданки от турски произход, както и две деца. Те са предпочели заобиколния маршрут през Гърция в опит да избегнат митническия контрол на МП Капитан Андреево.

Превозното средство било селектирано за щателна проверка по сигнал на служители от Гранична полиция. При извършената физическа проверка митничарите открили, че зад облегалката на задната седалка на автомобила има специален тайник, в който са укрити общо 1000 кутии цигари без бандерол от марките „Victory Exclusive" и „MM slims".

Откритите папироси са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което е 132-то по описа на Митница Свиленград.