30
Пон, Ное
21 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

karaivanovВаньо Танов лично инспектира новопостроения ТИР терминал и ремонта на ГКПП Капитан Андреево

Тодор Караиванов е преназначен за главен инспектор в отдел „Борба с наркотрафика“ и като такъв – за временно изпълняващ длъжността началник на Митница Свиленград. Заповедта на директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов е издадена считано от днес, 13 ноември, по лично заявление на Караиванов. Вчера, 12 ноември, изтече законовият 45-дневен срок, за който Тодор Караиванов бе командирован на ръководния пост в Свиленград от Централното митническо управление в столицата, където се водеше на длъжност досега и премина редица курсове за повишаване на квалификацията.

В момента тече процедура по избор на началник на митницата, като единственият допуснат до защита на концепция за управление на ведомството е Караиванов. Защитата бе отложена за 17 ноември поради отсъствието на двама от членовете на изпитната комисия.

Новата длъжност на Тодор Караиванов стана известна в деня, в който лично ген. Танов посети на място свиленградската митница. Директорът на Агенцията инспектира новоизградения ТИР терминал в кв. Гарата и провери как текат ремонтните работи на ГКПП Капитан Андреево. Терминалът е готов, предстоят довършителни работи и обзавеждане и оборудване. Танов, придружаван от главния секретар на Министерството на финансите, представители на строителния надзор и изпълнителя на реконструкциятя на граничния пункт, останал доволен от вече построените обекти. Някои важни и необходими за работата на митничарите съоръжения и постройки обаче се бавят, затова е предложено на среща с министъра на финансите да се изработи нов график и да се набележат мерки за ускоряване строителството им.

СМ

При използването на тази информация от други медии позоваването на www.stmost.info задължително.