25
Сря, Ное
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Фалшиви ръчни часовници и лекарства без документи за произход задържаха тази нощ митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници“. На пункта пристигнал автобус, пътуващ по редовната линия Истанбул - Букурещ. Митническите служители го селектирали за проверка, при която се установило, че в багажа на румънска гражданка има 115 ръчни часовници с марките Bvgari, Tag Heuer, Armani, Calvin Klein.

От личните обяснения на дамата станало ясно, че часовниците са закупени изгодно от Турция и са предназначени за продажба в Румъния.

Стоката е задържана поради съмнения, че нарушава права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки в изпълнение на Регламент 608/2013 на ЕС и Закона за марките и географските означения.

В същия автобус от друг пътник, турски гражданин, митническите служители са задържали 58 броя опаковки лекарствени средства за лечение на очни заболявания. Пътникът е декларирал пренасянето на хапчетата, но не е представил необходимите документи, доказващи произхода на стоката.