26
Пон, Окт
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

VICTORYДва случая на контрабандни цигари предотвратиха на ГКПП Капитан Петко войвода. При първия митничарите се натъкнали на повече от един мастербокс, укрит в естествените кухини на задните калници и в таблото на лек автомобил. 36-годишна българска гражданка пътувала със своя приятелка от Гърция за България. При пристигането им на пункта колата била отклонена за щателна проверка. При нея се установило, че задните калници са уплътнени с кутии цигари без бандерол от марката „Victory exclusive“.

Една по-малка част от намерените общо 560 кутии са извадени и от естествените кухини на таблото на превозното средство.

От личните обяснения на дамата станало ясно, че папиросите са закупени от Турция, но е избран обиколен маршрут с надеждата, че няма да бъдат открити.

Цигари, закупени от Турция, пренасяла и друга дама, която също избрала да премине през гръцко-българския пункт. Тя пътувала с лек автомобил, в който, този път, в естествените кухини на предните калници, митническите служители са открили 116 кутии цигари отново от марката „Victory exclusive”. На нарушителката, 40 –годишна българска гражданка е съставен акт по чл. 123 , ал.1 от Закона за акцизите и данъчните складове.

СМ