30
Пет, Юли
19 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

mitnicaДни след крайния срок за подаване на документи за участие в обявения конкурс за заемане на длъжността началник на Митница Свиленград, още не се знаят имената на всички кандидати за поста.

Според отлично информирани източници, в четвъртата поред за тази година процедура ще се включат четирима конкуренти. Тримата от тях вече са известни. В конкурса отново ще участва бившият ръководител на ведомството Павел Лилянов. Ще се яви и действащият митничар, началник на сектор в администрацията, Димитър Зафиров.

Тодор Караиванов, който до миналата година беше титуляр на длъжността, а сега е командирован тук да ръководи временно свиленградската митница, също ще се кандидатира. „Аз няма какво да крия и потвърждавам, че подадох документите си за участие в конкурса“, сподели пред „Старият мост“ той.

Четвъртият участник обаче засега се пази в пълна тайна. Завъртя се слух, че това е Филип Александров, който беше ръководител на учреждението през 2010 г. Потърсен за достоверна информация, Александров обаче категорично отхвърли вероятността да участва в конкурса. „Аз съм си на Аерогара София, а за такъв конкурс дори не съм чувал“, каза за „Старият мост“ той.

Според някои много било възможно „четвъртият“ да е местен човек, от Свиленград, който нямал и ден стаж в митницата.

От пресцентъра на Агенция „Митници“ съобщиха, че имената на допуснатите до конкурса за длъжността началник на свиленградската митница официално ще бъдат оповестени идната седмица.

СМ