20
Сря, Ян
16 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

index

Бившият шеф командирован тук за 45 дни, обявяват нов конкурс

Бившият началник на Митница Свиленград Тодор Караиванов отново поема ръководството й, пръв писа в. „Старият мост“. От понеделник той е командирован за 45 дни тук и ще замени досегашния временно изпълняващ длъжността Боян Тодоров, чийто срок изтече на 26 септември. Очаква се още идната седмица да бъде обявен нов конкурс за заемане на шефския пост.

Тодор Караиванов бе начело на свиленградската митница малко повече от две години и половина. Той оглави ведомството на 1 февруари 2011 г. след спечелен конкурс. Преди това има 14 години стаж в системата. Лани Караиванов бе освободен от поста и от 9 август 2013 г.

бе преназначен като експерт в дирекция „Митническо разследване и разузнаване“ в Централното митническо управление в София. В това направление той е работил в тукашното ведомство 11 години.

След освобождаването на Караиванов от свиленградската митница за временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс, но не по-късно от 6 месеца, бе определен единственият тогава зам.-началник Георги Костадинов. От началото на тази година досега бяха обявени и проведени четири конкурса за ръководител на тукашното териториално управление, обаче по едни или други причини така и не бе избран титуляр.

Впрочем, стана известно, че за обявената една щатна бройка „разследващ митнически инспектор“ в Митница Свиленград до конкурс са допуснати 7 кандидати. Други петима не са покрили напълно изискванията за професионален опит. Седмината ще се явят на практически изпит на 1 ноември, като трябва лично да си осигурят необходимите нормативни и информационни източници.

СМ