22
Чет, Авг
9 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Тримата свиленградчани, които бяха подали документи за участие в обявения конкурс за началник на Митница Свиленград, са отхвърлени. Според назначената конкурсна комисия нито Димитър Зафиров, нито Христо Русев, нито пък Павел Лилянов отговарят на първоначално оповестените минимални изисквания за заемане на длъжността.

При Димитър Зафиров представените документи не удостоверяват изпълнението на минималните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността:

област на висше образование: социални, стопански и правни науки, с професионални направления: икономика или право; технически науки, което може да се тълкува, че има различно образование от необходимото.

Лилянов пък не е депозирал документи, които да удостоверяват изпълнението на минималните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността: професионален опит – 7 години и/или придобит V старши ранг; професионален опит на ръководна длъжност – минимум 5 години.

За Русев комисията е преценила, че внесените документи не удостоверяват изпълнението на минималните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността: професионален опит – 7 години и/или придобит V старши ранг; професионален опит на ръководна длъжност – минимум 5 години.

Сега предстои шефът на Агенция  "Митници“ Ваньо Танов да обяви нов конкурс. А до това положение се стигна, след като в началото на август служебният министър на финансите Румен Порожанов по сигнал нареди прекратяване на конкурсната процедура за избор на началник на Митница Свиленград заради нередности. Тогава конкурсът беше във втория си етап, до който стигна само вр. и. д.  началникът от януари до началото на август Валери Стайков.

За момента Митница Свиленград се управлява от доскорошния зам.- директор на Митница Пловдив Боян Тодоров. Той е командирован за 45 дни, след изтичането им вероятно ще има нов временен началник.

 

СМ