26
Пон, Юли
15 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Приключи конкурсът на началник на МП Капитан Андреево

Трима са кандидатите да оглавят свиленградската митница, стана ясно след изтичане на крайния срок за подаване на документи за участие в обявения конкурс за длъжността. Това са досегашният временен началник Валери Стайков. бившият шеф на тукашното ведомство Христо Русев и ... Павел Лилянов, също ексръководител на митницата.

Още в началото за трети кандидат се спрягаше Павел Лилянов, но до последно той не бе подал документи. В 5 без 5, както се казва, явно е решил да се бори за поста. По негови изявления причината да не декларира намеренията си са, че бил „скрита лимонка“ и не искал да се пише за него и да се шуми около кандидатурата му.

В началото на тази година, когато пак бе обявена процедура за избор на ръководител на митницата, мераклиите да участват в нея бяха 8. В крайна сметка никой от тях не спечели.

Допуснатите до конкурса трябва да защитят концепция за стратегическо управление на тема „Управление на дейностите в Митница Свиленград, свързани с подобряване на събираемостта на държавните вземания”;. Втората част от изпита е интервю. След конкурса има едноседмичен срок за обжалване на резултатите, след което със заповед на директора на Агенция „Митници“ ще бъде назначен титулярът.

На 24 юли приключи процедурата по избор на началник на Митнически пункт Капитан Андреево. До конкурса бяха допуснати сегашният временно изпълняващ длъжността Красимир Костадинов и пловдивчанинът Климент Темчев, който не е в системата на митниците от 16 г. и понастоящем е адвокат.

Според отлично осведомени източници изпитната комисия е на мнение, че Костадинов се е представил най-добре и ще гласува доверие на него.

СМ