24
Вт, Ное
19 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Трима мераклии за началник на МП Капитан Андреево

Конкурс за началник на Митница Свиленград ще обяви в най-скоро време Агенция „Митници“. Процедурата се задейства, тъй като договорът на досегашния временно изпълняващ длъжността – Валери Стайков, изтича след около месец. По закон сегашният му мандат не може да бъде продължен или подновен с още 6 месеца. Дори никой да не се яви на конкурса, ще бъде назначен друг временен шеф до провеждането на нов конкурс.

Такъв бе случаят с Георги Костадинов. Миналата година той бе назначен за 6 месеца, тъй като титулярът Тодор Караиванов бе преназначен в София. Проведе се конкурс за длъжността в началото на 2014 г., но никой от четиримата кандидати не спечели. Тогава постът временно бе поверен на Стайков.

Впрочем, на 9 юли изтече срокът за приемане на документи за участие в обявения конкурс за началник на Митнически пункт Капитан Андреево. Имената на допуснатите и недопуснатите ще бъдат обявени на сайта на Агенция „Митници“ най-вероятно след седмица. Според източници на „Старият мост“ трима души са заявили желание да участват в конкурса, като и тримата са от митническия бранш. Това са настоящият временно изпълняващ длъжността Красимир Костадивов, Климент Тенчев, който е работил в управлението в Пловдив, и Цветан Станев от Митница Лом. Последният е редовен участник в конкурсите за почти всички ръководни длъжности, които се обявяват в системата на митниците.

СМ