22
Чет, Окт
13 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

320 парфюма и тоалетни води са открити при съвместна проверка на митнически и гранични служители отново в автобус, пътуващ по редовната линия Истанбул - Букурещ. Ароматите са били скрити в естествените кухини на багажното отделение на автобуса. След проведено разследване става ясно, че парфюмите и тоалетните води са собственост на румънски гражданин с инициали А.М. Той обяснил, че взел парфюмите от свой приятел в Истанбул и също не знаел, че са фалшиви.

В друг автобус пък митничарите са намерили пренасяни нелегално 58 стека цигари. По случая е образувано производство срещу неизвестен извършител. 400 кг локум, парфюми и други стоки пък били иззети от трето пътническо возило.

И трите случая на контрабанда са регистрирани в понеделник вечерта. Автобусите са били върнати за повторна проверка по заявка на Гранична полиция.

857 флакона с парфюми са открити при проверка на автобус, пътуващ от Турция през България за Румъния, при прилагане мерките по защита на интелектуалната собственост. Пред митническите служители румънският гражданин Ф.С. , пътуващ в автобуса, декларирал, че е закупил ароматите от пазара в Истанбул, но не знаел, че парфюмите са имитации на световноизвестни марки.

Други 857 флакона с парфюми са открити при проверка на автобус, пътуващ от Турция през България за Румъния, при прилагане мерките по защита на интелектуалната собственост. Пред митническите служители румънският гражданин Ф.С. , пътуващ в автобуса, декларирал, че е закупил ароматите от пазара в Истанбул, но не знаел, че парфюмите са имитации на световноизвестни марки, по-голяма част от които Пако Рабан, Нина Ричи, Армани, Лакост, Долче и Габана.

СМ