27
Вт, Окт
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

15,5 кг таблетки, съдържащи кокаин, откриха митническите служители на Капитан Андреево. Опитът за контрабанда на високорисковото наркотично вещество е бил пресечен при влизане от Турция в България на джип с холандска регистрация. По метода на „анализ на риска" превозното средство е отклонено за рентгенов контрол, при който митническите инспектори установяват необичайна плътност на газовата бутилка на автомобила. След демонтиране и разрязване на газовата бутилка митническите служители откриват найлонов чувал, пълен със светлосини таблетки с общо тегло 15,5 кг.

При изследванията с полеви наркотест се оказва, че таблетките съдържат наркотично вещество, чиято структура следва да се уточни в специализирана лаборатория.

По експертна оценка, стойността на подобни пратки варира в диапазона 500 000 - 1 500 000 лева по цени на съдопроизводството.

Митническите инспектори коментират пресечения опит за пренасяне на кокаин в таблетки като уникален. Това е първи такъв случай в практиката на дългогодишни митнически служители на пункта.

Автомобилът и шофьорът, холандски гражданин, са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ агент от Териториална дирекция на ДАНС - Хасково.