20
Сря, Ян
16 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Стоки, пренасяни контрабандно с турски автобус, разкриха при повторна проверка митнически инспектори от ГКПП Капитан Андреево. Возилото е върнато за нова инспекция от мобилна група на ДАНС, след като е преминало през трета бариера и стигнало до комплекс „Малката Гергана“ край Харманли.

При повторната проверка са открити незаконно пренасяни приблизително 600 парфюма – менте, около 300 чифта обувки, 250 тениски и малко над 3 кг сребро.

Разхвърляно на броя на пътуващите, количеството не би представлявало особен интерес за митничарите. Оказало се обаче, че стоката е само на един човек. Той е задържан за нарушение на митническото законодателство.

По случая е образувана вътрешна проверка срещу двама митничари – служители с дългогодишен опит. След като се окомплектова, преписката ще бъде изпратена в централата в София.

Както „Старият мост“ писа, пред декември м. г. над 400 маркови парфюма, 170 чифта спортни обувки и нарязан тютюн, превозвани нелегално, бяха останали незабелязани от двама митнически служители на ГКПП Капитан Андреево. След като автобусът излязъл от пункта, бил спрян от полицаи и върнат за повторна инспекция, която не дала резултат. Едва при третата проверка у част от пътниците са открити 432 парфюма и тоалетни води и 170 чифта спортни обувки от различни търговски марки. Освен това са открити тайници, в които са намерени хранителни продукти и парфюми, а в багажното отделение - 45 кг нарязан насипен тютюн. Двамата митничари бяха санкционирани, но отърваха дисциплинарното уволнение.

СМ