28
Съб, Ное
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Image 1751608 126Определени са нови отговорници и на четирите смени. С вътрешни ротации разместиха и редовите митничари

Сериозни кадрови рокади завъртя на ГКПП Капитан Андреево ръководството на свиленградската митница. Нови отговорници – дългогодишни митничари, са определени за четирите смени на пункта, направено е и вътрешно разместване на редови служители.На мястото на Атанас Тенев е поставен Стойчо Курдов, Григор Калбурджиев е сменен от Петър Грозев, а вместо Никола В. Николов застъпва Янчо Арабаджиев. Както „Старият мост“ писа, Курдов и Грозев бяха съкратени от митницата по време на управлението на ГЕРБ, но съдът ги възстанови на работа.

От понеделник отговорник на четвъртата смяна става Димитър Ковачев. Той заменя Красимир Добрев, срещу когото има вътрешна проверка на Инспектората към Агенция „Митници“ във връзка с прилагането на компютърна програма за разпределението на работните места в смяната на случаен принцип.

Големи размествания има и в самите митнически смени. Досегашният състав на никоя от тях не е запазен, като редовите служители са прехвърлени в други екипи.

Кадровите рокади се правят с цел да се повиши ефективността на работата, както и да се пресекат евентуални обвързаности и зависимости, казаха от ведомството.

СМ