19
Вт, Ян
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Общото количество наркотични вещества и прекурсори, задържани от служителите на Митница Свиленград през 2013 година, възлиза на 158,107 кг и 727 таблетки псевдоефедрин, който се използва за производство на наркотични вещества. 21 са пресечените опити за трафик на дрога.

Най-големият удар на свиленградските митничари и бе откритото рекордно количество хероин в лек автомобил. Това е и най-голямото количество хероин, открито в лек автомобил през последните пет години. Наркотикът е открит в кола с българска регистрация, пътуваща от Турция за България и управлявана от български гражданин. По метода анализ на риска автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в специално изграден тайник в задната седалка са открити увити в индиго 140 пакета. Всеки пакет е съдържал бежово прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на хероин. Общото тегло на хероинът е 73,380 кг., а стойността му по цени на съдопроизводството е близо 8,8 млн. лв.

Случаят е определен в годишния отчет на Агенция „Митници“ за 2013-а година и като най-значимото залавяне на хероин през изминалата година.