29
Нед, Ное
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Осем бяха кандидатите за началник на свиленградската митница, научи от свои неформални източници „Старият мост“. Документи за участие в конкурса са подали двама софиянци и шестима, свързани по един или друг начин със Свиленград.

Това са тримата бивши началници на митницата – Павел Лилянов, Ангел Дончев и Христо Русев, ексзам.-началникът Стефан Марков, бившият митнически служител Златко Здравков и действащият държавен инспектор Димитър Зафиров.

След пресявката по документи от нашенците до конкурса са допуснати Лилянов, Дончев, Русев и Зафиров. Марков и Здравков са отпаднали, тъй като не са представили документи, удостоверяващи 5-годишен стаж на ръководна позиция, каквото бе едно от изискванията, официално стана ясно преди минути. Възможно е и кандидатстващите софиянци да участват за шефския пост в свиленградската митница. Това обаче няма как да се провери, тъй като в сайта на Агенция „Митници“ списъкът е представен общо за всички одобрени мераклии да оглавяв 8 териториални управления в страната.

Преминалите ситото на първия етап трябва да представят и защитят пред комисия в Централата концепция за стратегическо управление на тема: „Управление на дейностите в митницата, свързани с подобряване на събираемостта на държавните вземания”. Ако преминат успешно това изпитание, ще бъдат допуснати до интервю. Размерът на основната месечна заплата за заемане на длъжността е от 1500 до 2500 лева.

Постът „Началник на Митница Свиленград“ бе овакантен в началото на август т. г., когато тогавашният титуляр Тодор Караиванов бе преназначен като експерт в дирекция „Митническо разследване и разузнаване“ в Централното митническо управление в София. За временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс, но не по-късно от 6 месеца, бе определен единственият зам.-началник на митницата Георги Костадинов.

СМ