24
Нед, Ян
17 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

4 възстановени от съда, чакат се и други. Митницата още без титулярен началник и ръководни кадри

Нова вълна възстановени от съда служители се връщат на работните си места в свиленградската митница. Съдът призна заповедите за уволнение на Милко Михайлов, Милена Стефанова, Ангел Панчев и Теньо Атанасов за незаконосъобразни и ги отмени. Четиримата са представили в митницата съдебните решения, издадени им са протоколи, очакват се заповедите им за назначение.

Трима от новите-стари митничари веднъж вече са уволнявани от директора на Агенция „Митници“ и после – възстановявани от съда. Теньо Атанасов е съкратен в началото на 2010 г. и същата година съдът го връща на работа. Милена Стефанова и Ангел Панчев са махнати при голямата чистка в края на 2009-а и възстановени на работа и през 2012 г. - отново съкратени. Заедно с Ангел Панчев от митницата тогава си отиде и Милко Михайлов, за да бъдат освободени работни места за възстановените пък от съда Петър Грозев и Атанас Атанасов – Пъстрогореца.

Приключили са делата и на доста други бивши митнически служители – основно от пункта на жп гарата. Очаква се те да представят решенията на съда и да започнат работа. Все още бройката им е неуточнена и не се знае дали няма да се наложат нови съкращения, ако щатът бъде надхворлен.

В същото време в свиленградската митница ръководните позиции не са кадрово обезпечени. Вече трети месец няма титулярен началник, не се обявява и конкурс за длъжността. След като бившият шеф тодор Караиванов бе преназначен в София, поста му пое единственият зам.-началник на тукашното управление – Георги Костадинов. От 1 година няма втори заместник. Повече от година и половина без титулярни шефове са отделите „Акцизи“, „Митническо оформяне“, „Митническо разследване и разузнаване“ и секторите „Разузнавателна информация и анализ на риска/денонощен координационен център” и „Мобилни групи и оперативен контрол”. Не са назначени началници на митническия пункт „Капитан Андреево“ и на четирите митнически смени, а те се ръководят от временно изпълняващи длъжностите .

СМ