24
Нед, Ян
17 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Временно изпълняващ длъжността началник има Митнически пункт Капитан Андреево. На поста застъпи Александрина Христова-Петрова, старши инспектор в отдел „Митническо оформяне“ на Митница Аерогара - София.

Новата началничка има 17 години стаж в системата на митниците. Тя ще ръководи тукашния пункт до избиране на титуляр за длъжността след провеждане на конкурс, но не по-късно от 6 месеца.

Длъжността „началник на митнически пункт I ниво на МП Капитан Андреево“ бе овакантена през м. май миналата година, след като в тукашната митница бе извършена проверка, предизвикана от разразилия се скандал с ареста и обвинението във вземане на подкуп на осем митнически служители от една смяна на ГКПП Капитан Андреево. През м. март тази година бе обявен конкурс за началник на пункта, но той се провали. В момента отново тече процедура за избор на титуляр, като до предстоящия практически изпит и тест за психологическа пригодност на 20 август са допуснати трима души. Конкурс ще има, казаха от Агенция „Митници“, само ще бъде сменен председателят на изпитната комисия. Вместо Тодор Караиванов, който вече не е началник на свиленградската митница и е назначен в централата в София, комисията ще оглави Георги Костадинов, вр. и. д. шеф на ведомството.

СМ